Iloinen ja reipas

Kirjoittaja nelli
Lukuaika 1 min
26.04.2022

Kiira oli tarkka arkistoija, myös digitaalisesti. Kun hän oli tehnyt päätöksen vaihtaa työpaikkaa, hän oli kaivanut esiin vanhat työhakemuksensa ja päivittänyt ansioluettelonsa.

Erityisesti työhakemuksissaan käyttämänsä fraasit saivat Kiiran purskahtamaan nauruun. ”Olen iloinen ja reipas”, Kiira oli kirjoittanut. Mitä hän nyt kirjoittaisi. ”Olen kyyninen ja passiivinen.” Ehkei sentään. Kauhukseen Kiira totesi, että töitä haettiin videolla. Oliko hänellä mitään mahdollisuuksia työllistyä uudelleen?

”Olen jännittävä vantaalainen, niin yksityiselämässä kuin työelämässä.” Ei! Liian outo! Kiira tuomitsi.

”Harrastukset: Duolingo (espanja, ruotsi ja korea), romanttiset komediat, ruotsalaisdekkarit ja epäonnistumiset kokkailussa.” Liian totuudenmukainen?

Kiira huokaisi. Hän laittoi puhelimestaan Don Huonot soimaan. Heidän vinkkinsä kappaleessa oli pitää kiinni unelmistaan ja sulkea korvat muiden kyynisiltä kommenteilta. Joskus kun ne voivat olla lannistavia.

Kaikesta huolimatta muutaman viikon kuluttua Kiira löysi itsensä työhaastattelusta, ihan perinteisestä, jossa pyydettiin muun muassa kertomaan itsestään.

nelli

Kirjoitan yleensä lyhyesti ja napakasti.

Kirjoittajan muita novelleja

Omistuskirjoitus

Kaupunkijuhannus

SUODATA SUODATA