Prinsessa

Kirjoittaja antonolavi
Lukuaika 1 min
20.08.2023

Prinsessallamme on paljon palvelijoita. Yksin meitä lakeijoita on kuusitoista, ja kaikki me rakastamme prinsessaa kovasti, perheitämmekin armaampi on hän meille. Pienimmistäkin tarpeistaan huolehdimme pikkutarkasti vuorokauden jokaisena minuuttina: hänen untaankin valvoo joka yö neljä kamarineitoa. Prinsessalla on palvelija, joka huolehtii hänen vasemman jalkansa kengistä, ja toinen, joka vastaa oikean jalan kengistä. Jokaisen tarvitsemansa vaatekappaleen ja asusteen kunnosta huolehtii vain tuolle asukokonaisuuden osalle nimetty artesaani, joka vastaa Ylimmälle Asuhovimestarille. Samoin on laita kaiken suhteen mikä prinsessaa koskee, hiuksista aterioihin. Yhtäkään yksityiskohtaa ei saa ylenkatsoa.

Prinsessamme sivistyksestä, ruumiinkunnosta ja viihdykkeestä vastaa kokonainen armeija ammatilleen täysin omistautuneita opettajia, filosofeja, urheilijoita, lääkäreitä, taiteilijoita, näyttelijöitä ja sirkustemppuilijoita, jotka hovi on kerännyt valtakunnan jokaisesta kylästä ja vaivoja säästelemättä kouluttanut vaativaan tehtävään vuosien ja vuosien ajan.

Me katsomme, että prinsessan arki käy eteenpäin ilman kuprun kuprua kaiken sujuessa ilman vaivoja, hankaluuksia ja huolta, eikä häneltä milloinkaan mitään puutu, ja kaikki on aina valmiiksi hänen eteensä katettu, sillä hän on maailmassa meille kaikkein kalleinta.

Näin toimimalla, valtakuntamme kaikki pyrinnöt prinsessan hyvinvointiin tähdäten, me mahdollistamme prinsessamme keskittymisen niihin korkeampiin hengen lentoihin, joihin vain hän on kykenevä – kunnes hän jonain päivänä tavoittaa sen Suuren Ajatuksen, Kauan Kaivatun Keksinnön, joka ratkaisee meidän kaikki ongelmamme.

Ja silloin meistä kaikista tulee onnellisia, ja onnellisina saamme elää elämämme loppuun asti.

antonolavi

Tykkään kirjoittaa asioista joista en mitään tiedä. Ystäväni Daniil Harms lainasi kuvaansa.

Kirjoittajan muita novelleja

Muuan merkityksetön tapaus

Suihkussa kanssasi

SUODATA SUODATA