Kadotus

Kirjoittaja Peter Palo
Lukuaika 1 min
16.09.2022

Olen varma asiastani. Lähestyn, puhun, otan vastuun ja komennon. Näin toimin. Näin olen pitkään jo toiminut. Hyväksi havaitulla tavalla. Tämän olen opetellut. Minä ujo, alistuva, kohtaloonsa uskova.
Minä päätin opetella. Päätin opetella, jotta voisin ottaa vastuun. Vastuun omasta elämästäni. Ei toisten hyväksyntää, vaan oma hyväksyntäni omilla ehdoillani.

Päätin opetella sanomaan oikeat asiat oikeaan aikaan. Päätin opetella oikean äänen, jollaista jokainen kuuntelisi. Päätin ottaa vastuun ja saada ihmiset kuuntelemaan minua. Minun ääntäni. Minun sanojani. Minun, jota kukaan ei ollut kuunnellut. Joka oli ollut kuin joku Mr. Nobody.

Saavutin tämän kaiken. Sain ihmiset kuuntelemaan sanojani. Sain ihmiset kääntämään päätään, kun minä tulin huoneeseen. Sain ihmiset hiljenemään, kun avasin suuni.
Kerran taas tulin ja ihmiset käänsivät päänsä. Keskeyttivät drinkkiensä juonnin ja jutustelunsa. Odottivat mitä tapahtuisi.

Sitten sinä tulit huoneeseen kääntäen myös minun pääni eikä mikään opettelemani enää tehonnut. Sinuun tehosi vain aitous, jonka olin jo kadottanut…

Peter Palo

Olen harrastelijakirjoittaja. Pidän nimenomaan novelleista. Omat novellini käsittelevät hyvin pitkälti omia kokemuksiani ainakin innoituksen tasolla, jos ei nyt ihan tarkkaan ottaen. Kirjoittaessa voin käsitellä omia tunteitani ja kokemuksiani.

Kirjoittajan muita novelleja

Sadan prosentin panostus

En edes kadu...

SUODATA SUODATA